Saçlarınızı Taçlandırın

29-07-2022 02:49
Saçlarınızı Taçlandırın

Keratin Plus: Kolay Taranabilen Işıl Işıl Saçlar

 

               Saçlarda mat ve kuru görünüm, kabarıklık, yeterince hızlı uzamama ve dökülme gibi problemler günümüzde oldukça fazla kişi tarafından paylaşılan bir sorun. Saçlarınızın hızlıca yağlanması, yıkanmasının ardından aşırı kuruması, özellikle kuruyken neredeyse hiç taranamaması çoğumuz için oldukça rahatsız edici. Ancak bu durum kalıcı değil.

Saç yapısı bilindiği üzere kişiden kişiye farklılık gösterir. Düz, kıvırcık, kalın veya ince telli, sık veya seyrek, kabarık veya pürüzsüz saç tipleri kişinin genetik yapısına bağlı olmanın yanı sıra günlük hayatımızdaki değişkenlere de bağlı olabilmektedir. Çeşitli nedenlerden dolayı saçlarımızın sahip olduğu yapı bazı durumlarda istediğimiz gibi olmayabilir. Bu yazıda saç yapısını ve istenilen saç yapısını elde etmenin mümkün olan yolları ve nedenlerini ele alıyor olacağız.

              

               Saçın Yapısı

 

               Saçlarımızın yapısı %80 oranında keratin proteinleri, %10 su, geriye kalanı ise yağ, mineral ve pigmentlerden oluşur. Bu bileşenler arasında su, saçın elastikiyetini, yağ saçın nemi tutabilme kapasitesini, pigmentler rengini, keratin proteinleri ise doğrudan saçın yapısını belirler. Bu bileşenlerin herhangi bir tanesinin eksikliği ise saçlarımızda kuruluk, kabarıklık ve benzer sağlıksız durumlar olarak ortaya çıkmaktadır. Öyle ki, bu sağlıksız durumlar kopma, kırılma, saç seyrelmeleri ve hatta saçkıran benzeri problemler olarak dahi ortaya çıkabilir.

               Saçın yapısını oluşturan bu bileşenlerin dengeli ve yeterli miktarda olduğunu ve saçlarınızın sağlıklı olduğunuzu ise en basit şekilde görünümünden, verdiği histen ve uzama süresinden anlayabiliriz.

               Saçın yapısını oluşturan bileşenleri tanıdığımıza göre saç sağlığını etkileyebilecek temel etkenleri de tahmin edebilirsiniz. Hava koşulları, ısı, su tüketimi ve beslenmenin yanı sıra ortamın nemliliği, yıkanma sıklığı ve kullanılan ürünler en önce akla gelen faktörler. Dolayısıyla genetik faktörlere çok da takılı kalmadan, günlük yaşamımızın işleyişine müdahale ederek saç sağlığımızı sağlamak ve korumak gayet mümkün. Peki nasıl?

 

               Sağlıklı Saçlar İçin Doğru Beslenin

 

               Cildimiz, yani saç diplerimiz sürekli olarak saçları üretme eğiliminde, saçlarımız durmadan uzuyor. Takdir edersiniz ki bu durum vücudumuzun sarfettiği ve ürettiği yeni materyaller sayesinde gerçekleşebiliyor. Saçlarımızı oluşturan keratin proteinleri ve mineraller vücudumuz tarafından ne kadar sağlıklı bir şekilde sağlanabilirse doğal olarak saçlarımız da o kadar sağlıklı ve düzgün uzayacaktır. Bu da yeterli miktarda su tüketimi ve beslenmeden geçiyor.

               Yeterli miktarda beslenme, sağlıklı ve yaşam enerjisi ile dolu bir birey genellikle sağlıklı ve canlı saçlara sahip olmaktadır. Bunun en temel sebebi, vücudun saçları üretebilmek için gereken enerji ve materyale yeterince sahip olmasından kaynaklıdır.

               Sağlıklı ve düzenli beslenmenin yanı sıra saç sağlığını doğrudan ilgilendiren besinler ise C vitamini, proteinler ve omega 3tür. Bu bileşenlere somon, havuç, tarçın, yumurta, yulaf, yoğurt gibi besinlerden ihtiyaç duyduğunuz oranda erişebilirsiniz.

 

               Düzenli Uyku, Düzenli Uzayan Saçlar

 

               Vücudumuz büyüme, gelişme ve yenilenmeyi sağlayan neredeyse tüm hormonları uyurken salgılar. Bu nedenle küçük çocuklar daha fazla uyur, güzellik uykusu diye bir kavram bu yüzden vardır. Yeterince uyumamanın vücudumuzun yenilenmesini yavaşlatıp enerjisini düşüreceği gibi, düzenli uyku hücre yenilenmesi, iyileşme ve gelişme sağlayacaktır. Bu nedenle hastayken de yorgunken de uyuruz. Sağlıklı olamayan saçların bir diğer nedeni de dolayısıyla uykusuzluktur. Uykusuzluk, alışılabilir bir durum olduğu için çoğu insan günlük hayatında yeterli miktarda uykuya sahip olduğunu düşünür. Sağlıklı vücut, sağlıklı cilt ve sağlıklı saçlar için genellikle 7-7,5 saat uyku oldukça yeterlidir.

 

               Çevresel Koşullar

 

               Çevresel koşullar saçlarımızın sağlığını en hızlı ve en fazla etkileyen unsurlardır. Özellikle büyük şehirlerde oluşan hava kirliliği ve iklim sorunları başta olmak üzere, saçlara sıkça uygulanan yüksek ısı, yeterli nem ve oksijene sahip olmayan ortamlar saç sağlığını ve yapısını olumsuz etkileyen çevresel unsurlardır. Güneş, yağmur, deniz suyu vb. etkenler de bu çevresel koşulların arasındadır.

 

Keratin Plus Ne Yapabilir?

 

               Ozon World Keratin Plus, saçlarınızı içeriğinde bulunan keratin proteinleri ve argan özü ile saçlarınızı besler. Saçlarınızın yapısını oluşturan temel bileşenlerin doğrudan saçınıza nüfuz ettiğini düşünebilirsiniz. Saçlarınız ilk kullanımdan itibaren keratin proteinleri ile zenginleşir ve parlak ve canlı bir görünüme kavuşur, ayrıca Keratin Plus bir çok diğer saç ürünü gibi saçlarınızı ağırlaştırmaz ve yağlanma süresini hızlandırmaz. Saçlarınızın sağlıklı, kolay taranabilir ve hızlı uzayan bir yapıya kavuşmasını sağlarken diğer yandan kopma, kırılma, dökülme, kuruluk ve kabarıklık gibi sorunları da hızlı bir şekilde ortadan kaldırır.

               Keratin Plus’ı dilerseniz yıkamadan 40dk kadar önce saçınıza maske olarak uygulayabilir, dilerseniz yıkama sonrasında ısı uygulamadan önce saç uçlarınızda kullanabilirsiniz. Her iki kullanımda da oldukça hızlı sonuçlar verecektir.

              

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.