Ozon Yağının Sivilcelere Etkisi

23-03-2024 13:12
Ozon Yağının Sivilcelere Etkisi
Sivilce (Akne) Nedir

            Akne yağ bezlerinin ve kıl köklerinin tıkanmasıyla birlikte sivilce oluşumu ile sonuçlanan bir cilt durumudur.


Akne (Sivilce) Nedenleri 
        Bazı ilaçlar
        Cildin tahriş olması
        Hormon dengesizliği
        Cildin yağ dengesinin bozulması
        Tıkanan gözenekler
        Güneşe maruz kalmaktan kaynaklı tahriş

 
Akne (Sivilce) Tedavi Yöntemleri 

          Akne tedavi edilebilen bir durumdur ancak her sivilcenin tedavi edilmesi gereken yöntem farklı olabilir. Dolayısıyla akne tedavisinin uzman doktorlar tarafından planlanması ve düzenli bir biçimde sürdürülmesi gereklidir.


Ozon Yağı Sivilceye İyi Gelir mi

          Ozon yağının kullanımı öncelikle cildin bol suyla yıkanmasını gerektirir. Bol suyla yıkamak cildin temizlenmesini ve gözeneklerin açılmasını sağlar. Ayrıca cilt, suyun içerisinde bulunan oksijen tarafından zenginleşmiş olur.           
            Ozon, su moleküllerine kıyasla üç kat fazla oksijen içerir ve zeytinyağına kolaylıkla tutunabilen bir moleküldür. Cilde uygulandığında cilt tarafından kolaylıkla emilimi gerçekleşir ve cildin oksijen ihtiyacını oldukça iyi karşılar. Bunun yanı sıra uygulanan bölgedeki kan dolaşımını canlandırdığı için sivilce oluşumunu engellemekte oldukça etkilidir.


Ozon Yağı Nasıl Kullanılmalıdır

          Ozon yağı, ilgili bölge bol suyla iyice temizlendikten sonra 2 veya 3 damla olarak damlatılır ve cilde iyice yedirilir. Günde iki kez veya istenilen durumda üç kez uygulanır.  Uygulandıktan sonra güneşe uzun süre maruz kalınmaması tercih edilir. Bu nedenle sabah erken saatlerde ve akşam saatleri uygulanması tavsiye edilir.

            Ozon yağı, içeriğinde yalnızca zeytinyağı ve ozon (O₃) molekülleri bulundurur. Dolayısıyla herhangi bir yan etkisi yoktur.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.