Güneş Yanıklarında Ozon Yağı Kullanımı

23-03-2024 13:32
Güneş Yanıklarında Ozon Yağı Kullanımı
Güneş Yanığı Nasıl Oluşur

          Güneş yanığı, cildin yoğun güneş ışığına maruz kalması sonucu iltihaplanması durumudur. Güneş yanığı öncelikle cildin en üst tabakasına, ardından daha alt tabakalara zarar verir. Tekrarlanması halinde cildin hızlı yaşlanmasından cilt kanserine kadar farklı sonuçlara sebep olabilir.

Güneş Yanığına Ne İyi Gelir

          Güneş yanığına ne iyi gelir sorusu halk arasında bir çok farklı unsurla cevaplanmıştır. Ancak güneş yanığı gerçekleştiğinde yapılması gereken öncelikle cildin soğumasını ve tekrar güneşe maruz kalmamasını sağlamaktır. Soğuk uygulama acıyı hafifletirken, iltihaplanmayı önler. Bu durumda yarım saat kadar soğuk kompres uygulanması tavsiye edilir.

            Güneş yanığı meydana geldiğinde cilt fazla miktarda su kaybeder. Bu nedenle bol miktarda su içmek, hemen hemen her rahatsızlıkta olduğu gibi güneş yanığında da son derece önemlidir.

Ozon  Yağı Güneş Yanığına İyi Gelir mi

          Ozon yağı, cilt tarafından hızlıca emilen, cildi nemli ve oksijen bakımından zengin tutan, yalnızca ve yalnızca doğal malzemeler kullanılarak üretilmiş bir cilt bakım yağıdır. İçeriğindeki temel etken madde zeytin yağı olmak üzere atmosferde bolca bulunan ozon molekülleri tarafından enjeksiyon yapılarak zenginleştirilmiştir. Dolayısıyla cildi nemlendirir ve cilt yüzeyinden emilim yoluyla oksijen takviyesi sağlar.
           

Nasıl Kullanılır
          Ozon yağı güneş yanığı gibi hassas durumlarda cildin ve ilgili bölgelerin bol su ve sabunla iyice yıkanıp sterilize edilmesi sonucunda günde 2 (istenirse 3) defa yanık bölgeye yedirilerek uygulanır.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.