Göz Çevresinde Ozon Yağının Etkileri

23-03-2024 13:33
Göz Çevresinde Ozon Yağının Etkileri

Göz Altı Şişliği Nedir

          Göz altı şişlikleri yoğun stres, uykusuzluk, yorgunluk, uzun süre ekran karşısında kalma gibi durumlarda, göz kapaklarının altında meydana gelen şişkinlik ve morarma durumudur. Hemen hemen herkes her yaşta göz altı şişlikleri ile karşılaşır, genellikle bir sağlık sorunu olmamakla birlikte zaman zaman sağlık sorunlarından kaynaklı olarak da ortaya çıkabilir.

Göz Altı Şişliği Neden Olur

          Göz altı şişlikleri uykusuzluk, yorgunluk, uzun süre bilgisayar ekranı gibi parlak ışık kaynaklarına maruz kalma, stres, migren gibi unsurların yanı sıra genetik unsurlardan kaynaklı olarak da ortaya çıkabilir.

Göz Altı Şişliği Nasıl Geçer

          Göz altı şişliklerini ortadan kaldırmanın en temel gereksinimi düzenli yaşamdır. Alkol, sigara, kafein gibi maddelerden uzak durulması, düzenli beslenme, yaban mersini, çilek, turunçgiller, üzüm gibi gıdaların tüketilmesi, sarımsak, ıspanak, somon balığı gibi kolajen içerikli besinler göz altı şişliği için oldukça iyi birer çözüm olmaktadır.           

            Beslenme düzeni haricinde düzenli uyku, hafif spor, yürüyüş ve temiz hava göz altı şişliğini ortadan kaldırmada oldukça etkili faktörlerdir.           

            Düzenli yaşama ekstra olarak göz altı şişliği için patates-salatalık, yeşil çay, yumurta beyazı ve kahve gibi besin maddeleri kür olarak göz altlarına sürülüp 10-15 dakika kadar bekletilmesi de alternatif uygulamalar olarak değerlendirilebilir.           

            Göz altı şişliğinin doğal yollardan ve basit sebeplerden meydana gelmesinin yanı sıra çalışma ortamında veya günlük yaşamda düzenli olarak maruz kalınan kimyasal içerikler gibi komplike sebepleri söz konusu olabilir. Ayrıca göz altı şişliği ileri boyutlarda ise ciddi rahatsızlıkların belirtisi olabilir. Bu tür durumlarda uzman hekimler tarafından değerlendirilmesi önemlidir.

Ozon Yağı Göz Altı Şişliğine İyi Gelir mi

          Göz altı bölgeleri kılcal damarların ve açık gözeneklerin daha fazla bulunduğu hassas bir dokudan oluşur. Dolayısıyla temas eden harici unsurlara karşı daha fazla duyarlıdır. Ozon yağı, kılcal damarlardaki kan dolaşımını canlandırır ve bünyesine tutunmuş ozon molekülleri sayesinde oksijen bakımından sudan üç kat daha zengindir. Dolayısıyla göz altı şişliği için ozon yağı kullanımı, düzenli su tüketiminin yanı sıra oldukça iyi bir destekçi olmaktadır.

Göz Altı Şişliği İçin Ozon Yağı Nasıl Kullanılmalıdır

          Göz altı şişliklerinde ozon yağı, bol suyla temizlenmiş cilde (göz kapağı ve elmacık kemikleri arasındaki bölgeye) bir damla kadar iyice yedirilerek uygulanır. Sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez uygulanması tavsiye edilir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.