Egzamanın Tanısı ve Tedavi Yöntemleri

23-03-2024 13:16
Egzamanın Tanısı ve Tedavi Yöntemleri
Egzama Nedir

            Egzama, deride oluşan bir tür iltihap hastalığıdır. Tıpta atopik dermatit olarak adlandırılır. Ciltte kuruluk ve kaşıntılı kabarcıklar halinde meydana gelir. Hemen hemen her yaşta görülebilmekle birlikte genellikle saç derisi, el, yüz, bacak ve dirseklerde ortaya çıkar.
Egzama Belirtileri Nelerdir

     
          Egzama, hemen hemen tüm hastalarda aynı belirtileri gösterilir. Bu belirtiler şu şekilde sıralanabilir;
        Kaşıntı
        Deride pullanma ve döküntü
        İltihap
        Kızarıklık
        Kepeklenme
        Deri çatlakları
        Ciltte kuruluk
Egzamanın Nedenleri
          Egzama, genellikle cildin herhangi bir dış etkene karşı vermiş olduğu tepki olarak baş gösterir. Bu etken günlük olarak kullandığımız temizlik malzemeleri, deodorant, parfüm, sabun vb kimyasallar olabilirken aynı zamanda eldiven, lastik ayakkabı ve bazı metal unsurlar da egzamanın sebebi olabilir.
Bunların haricinde egzama, bazı gıda maddelerine karşı alerjik reaksiyon olarak veya yoğun stres sonucu da ortaya çıkabilir.
Egzamanın Tanısı ve Tedavi Yöntemleri
          Egzamanın tanısı klinik muayene ile konulabilir, hastalığın nedeninin anlaşılabilmesi için ortaya çıkış sürecinde sahip olunan alışkanlıkların iyi gözlenmesi önemli bir unsurdur. Bunun yanı sıra egzamanın bilinen kesin bir tedavisi yoktur. Uygulanan tedavi yöntemleri genellikle şiddetini azaltmaya ve belirtilerin önüne geçmeye yöneliktir. Hastalığa sebep olan uyaranın tespit edilmesi ve söz konusu uyaranla temasın mümkün olduğunca kesilmesi önerilir.
Ozon Yağı Egzamaya İyi Gelir mi

          Ozon yağının kullanımı öncelikle cildin bol suyla yıkanmasını gerektirir. Bol suyla yıkamak cildin temizlenmesini ve gözeneklerin açılmasını sağlar. Ayrıca cilt, suyun içerisinde bulunan oksijen tarafından zenginleşmiş olur.           
            Ozon, su moleküllerine kıyasla üç kat fazla oksijen içerir ve zeytinyağına kolaylıkla tutunabilen bir moleküldür. Cilde uygulandığında cilt tarafından kolaylıkla emilimi gerçekleşir ve cildin oksijen ihtiyacını oldukça iyi karşılar. Bunun yanı sıra uygulanan bölgedeki kan dolaşımını canlandırdığı için egzamaya karşı oldukça etkilidir.


Ozon Yağı Nasıl Kullanılmalıdır
          Ozon yağı, ilgili bölge bol suyla iyice temizlendikten sonra 2 veya 3 damla olarak damlatılır ve cilde iyice yedirilir. Günde iki kez veya istenilen durumda üç kez uygulanır.  Uygulandıktan sonra güneşe uzun süre maruz kalınmaması tercih edilir. Bu nedenle sabah erken saatlerde ve akşam saatleri uygulanması tavsiye edilir.

            Ozon yağı, içeriğinde yalnızca zeytinyağı ve ozon (O₃) molekülleri bulundurur. Dolayısıyla herhangi bir yan etkisi yoktur.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.