Cilt Bakımında Marka Aldatıcılığı ve Kalite

23-03-2024 13:23
Cilt Bakımında Marka Aldatıcılığı ve Kalite

            Marka, sözlük anlamıyla “resim ya da harfle yapılan işaret”e karşılık gelir. Bir şeyi markalamak, onun ne olduğunu ifade eder yani onun adıdır. Günlük hayatınızda kısa bir yürüyüş yapsanız dahi yüzlerce marka adıyla karşılaşırsınız. Peki markalar gerçekten bir ürünün güvenilir ya da kaliteli olup olmadığını ifade edebilir mi?

          Basitçe izah etmek gerekirse istisnai durumlar haricinde çoğu ürün temelinde aynıdır. Örneğin Gucci’den binlerce lira karşılığında satın aldığınız bir cüzdan ile herhangi bir mağazadan 50 liraya alınan cüzdan aynı materyaller kullanılarak üretilmiştir. İkisi de kumaştır, ikisinin kumaşının yapıldığı malzeme temelinde aynıdır. Birinde altın kaplamalar diğerinde basit kumaş yoktur. Öyleyse arasındaki bu kadar büyük fiyat farkının maliyeti sebebiyle var olmadığını biliyoruz.

          Pahalılığı ile bilinen bir markadan alınan bir cüzdanın 50 liralık bir cüzdandan çok daha pahalı olmasının altındaki temel etken marka bilincidir. Bu da aslında her iki markanın ürününü satın alan müşteriler tarafından bilinir. Ancak marka, yalnızca ürün kalitesini değil, sosyal statü, yaşam tarzı gibi bir çok şeyi ifade eden bir unsurdur ve bu tercihlerin arkasında bir çok sebep var olabilir.

Peki cilt bakım ürünleri için?

          Bildiğiniz üzere cilt bakımı, kalitenin çok fazla önem taşıdığı bir alan. Yalnızca bir hayatınız, iyi bakmanız ve ilgilenmeniz gereken biricik bedeniniz var. Bu nedenle cilt bakımı söz konusu olduğunda en iyisini istemek ve kalitenin hesabını sormak her bireyin en temel hakkıdır. Dolayısıyla kaliteli ürün kullanmak ve bunun için maliyetten kaçınmamak hiç de yadırganacak bir durum değil. Bu noktada sizi şaşırtacak bir durum da şu olacaktır ki; 50 liralık cüzdan ile Gucci’nin cüzdanının aynı malzemeden üretilmesi gibi, dünyaca ünlü bir markanın hyalüronik serumu ile 50 liraya satın alabildiğiniz bir hyalüronik serum muhtemelen aynı kimyasallar kullanılarak elde ediliyor. Tabii ki istisnai durumlar hariç.

Öyleyse kalite farkı nerede?

          Aynı bileşenden üretilen iki farklı marka cilt bakım ürününün aynı kalitede aynı ürünler olduğunu kesinlikle söyleyemeyiz. Kalite farkının nedeni çoğunlukla bir sır gibi saklanır ancak siz o farka gayet şahit olursunuz. İki farklı marka bir ürünü aynı temel bileşeni kullanarak üretiyor olabilir ancak biri ambalajının hava almamasına, raf ömrünün uzun sürmesine, ambalajının ısı yalıtkanlığına, raf ömrüne ve en önemlisi kimyasal karışımlarının dengesine çok daha fazla özen gösteriyorsa arada uçurum gibi bir fark oluşacaktır. İşte bu fark kalitedir. Örneğin yalnızca Türkiye’de bile onlarca farklı ozon yağı üretici firmanın olduğunu biliyoruz. Bizzat yaptığımız saha araştırması nedeniyle bir çoğunu denedik, kıvamını, kokusunu, rengini gözlemleyip üretici firmalar ile bizzat görüştük. Sonuç olarak hiç birinin 80 saatten daha fazla ozonlanma süresine tabii tutulmadığını öğrendik. Ozon World’ün ozon yağının ozonlanma süresi tam olarak 172 saat. Ancak bu kalite farkına yalnızca iki ürünü de doğrudan gözlemlediğinizde varabilirsiniz.

          Bir tüketici olarak cilt bakım ürünlerindeki kalite farklarına dair daha fazla bilgi sahibi olmak istiyorsanız yapmanız gereken şey satın aldığınız ürünü üreten firma hakkında bilgiye ulaşmak olacaktır. Güvenilir firmalar genellikle bu konuda oldukça şeffaf davranırlar ve istediğiniz bilgiye kolayca ulaşırsınız. Unutmayın ki, cildiniz size ait ve siz yalnızca bir tanesiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.