Aft ve Uçuk Problemlerine Çözüm

23-03-2024 13:25
Aft ve Uçuk Problemlerine Çözüm
Aft ve Uçuklar İçin Ozon Yağı

            Aft ve uçuk birbirine benzeyen rahatsızlıklar olmasına rağmen birbirinden farklı rahatsızlıklardır. Aft, yalnızca ağız içerisinde oluşur. Uçuk ise afttan farklı olarak ağız içerisinde oluşmak zorunda değildir, virüsler tarafından oluşur ve bulaşıcıdır. Dolayısıyla uçuğu olan kişilerin bu konuda dikkatli olmaları önem teşkil etmektedir.

            Aft ve uçuklar genellikle meydana gelmeden 24 saat öncesine kadar kendilerini hissettiren rahatsızlıklardır. Dolayısıyla kolaylıkla tanınabilirler ancak bu rahatsızlıkları yaşayan bireylerin öncelikle doktor kontrolünden geçmeleri gereklidir.

            Aft ve uçukların tedavisinde genellikle gargara ve kremler kullanılır. Bu tedavi yöntemleri çoğunlukla kısa süre içerisinde olumlu yanıt verir. Bunların haricinde aft ve uçuklarda ozon yağı, söz konusu dokuya doğrudan ciltten emilen oksijen takviyesi yaptığı için son derece etkili bir yardımcıdır.

Ozon Yağı Aft ve Uçuklarda Nasıl Uygulanır

            Aft ve uçuklar oldukça hassas bölgelerde meydana gelen hijyenin önem teşkil ettiği durumlardır. Dolayısıyla ozon yağının uygulanması öncesinde ellerin ve sürülecek bölgenin kesinlikle bol su ve sabunla yıkanmış olup sterilize edilmiş olması gerekir.

            Ozon yağı, ilgili bölgeye 1 damla kadar sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez uygulanır.

            Aft ve uçuk durumlarında ozon yağının el ile değil, steril olduğundan emin olunan bir pamuk yardımıyla uygulanması doğru olur.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.